Sjuk o jäääävlit bitter

Undra hur bitter och grinig man kan bli. Jag blev hemskickad från jobbet igår för att jag hade feber och nu har jag sovit ca 16 timmar på ett dygn. Älskling är också sjuk så jag hållet tummarna för att han kommer upp imorn ändå. Annars kommer jag bli ännu mer bitter.

Jag är så otroligt uttråkad, finns inget roligt på tv, har läst alla böcker och bloggar man kan tänka sig och aptit har jag ingen. Och om det inte märks så är det mest synd om mig i hela världen, typ.

Så var julen över

Det har verkligen varit en jätteskön jul! Bott hos mamsen sedan i onsdags och bara myst. I torsdags firades julen hos moster tillsammans med hela släkten. Blev massor av mat och dricka, legobyggande, Kalle Anka och paketöppning. I fredags var det lilla julafton hos pappa med mera klappar, mat och dricka samt massa Yatzy och Alfapet (som jag är värdelös på). Resten av helgen har spenderats med lite shopping och långfika med Mirjam. Underbart att se henne igen! Imorn är det tillbaka till jobbet vilket känns riktigt hårt men det är ju bara tre dagar kvar till en veckas ledighet så det får väl gå.

Lite reafynd:


Klänning och kofta från Benetton


Linne, tröja och svarta jeans:


Tycker det har varit rätt bra rea i år faktiskt, hittat sådant jag behöver och till väldigt bra priser, men nu är det köpstopp! :) Förresten, nämnde jag att jag fått en kamera i julklapp? Så nu är jag också modern :D

Snart där

Bara några timmar kvar tills jag får lite julledigt jag med. Typ 14 timmar :) Jag är verkligen helt slut känner jag, somnade som en stock vid sju och sov en timme, nu är jag helt död. Men suttit och skrivit ett tag på vårt grupparbete så nu är det i princip klart, bättre att göra det själv så blir det gjort :) Imorgon ska syster och jag in till stan efter jobbet och försöka hitta det allra sista, julkläder och morfars julklapp. Efter mycket om och men verkar det som att vi blir allihopa på julafton, märkligt att det ska vara så svårt att hålla sams runt högtider.

Ska nog gå och sova så att det blir dan före dopparedan någon gång så jag kan jobba bort det sista och vara ledig i 4 dagar!!! Natti!

Sista advent

Dan före dan, före dan, före dan, före dopparedan. Alltså fyra dagar, helt underbart. Och ännu underbarare är att det kommer att vara snö och kallt på julafton, när hände det sist? Lovely!
Något annat som varit lovely är helgen med älskling. Blev myskväll hemma i fredags med tacos och vin och lördagen bestod mest av mysande den med. Hämtade större tv hos pappa (nu kan jag ligga i sängen och faktiskt se vad som händer) och handlade räkor och aioli till mumsig middag. Idag har det blivit lite grupparbete i skolan på eftermiddagen. Kändes riktigt hårt att behöva göra något sånt på helig tid.

Imorn ska det jobbas, liksom tisdag och onsdag. Tänkte undersöka hur mycket man kan lyckas göra på tre dagar... Återstår att se.

Tragiskt att Brittany Murphy är död, jag som inte ens har lyckats smälta Heath Ledgers död än...

Winter wonderland

Det är fredag! Äntligen! Känns som att jag har hakat upp mig men även denna vecka har gått sinnesjukt fort! Hade mitt sista seminare imorse för detta år, lovely! Men kursen gör inte uppehåll för det tyvärr... Sen blev det att jobba några timmar och nu har jag precis varit på systemet och inhandlat lite rödvin och god öl till helgen. Sitter och väntar på älskling som är på väg hit. Ska bli underbart! Myshelg i winter wonderland.

Ha en underbar helg! <3

Gåta: Tvätta+trasig hiss+6 trappor = ?

Jag har varit så glad de senaste veckorna för att hissen har fungerat så bra, liksom flera veckor i sträck. Därför blev jag desto mindre glad när jag kom hem efter skolan och insåg att hissen fastnat (typ 6:e gången i ordningen) just idag på min TVÄTTDAG. Varför ha gymkort liksom? 6 trappor upp och ner, puh. Utöver det har jag slitit mitt hår över den första integrationsuppgiften vi fått. Ska försöka lösa ett case på 500 ord vilket innebär att jag måste få bort ca 100 ord samt värdera ett företag på något smart sätt. Var nära att börja grina för en stund sen men nu har jag äntligen fått ihop något, endast 4 timmar senare (som jag hoppas att jag inte blir totalsågad för).
Jag har hört talas om något som kallas jullov men vet inte riktigt vad det är...

Ser fram emot imorgonkväll då jag verkligen inte har någonting att plugga så då tänkte jag äta en god middag hos pappsen.

Förresten, såg "Luftslottet som sprängdes" igår med Joel, jättebra verkligen! Min favorit av de tre men så var den boken favoriten redan sen innan. Rekommenderas i alla fall starkt!

Min första lasagne-milstolpe

Har funderat himla länge på att försöka mig på att göra en egen lasagne från scratch men har aldrig riktigt blivit av. Men nu står den i köket så god, vacker och halvuppäten. Blev super och nu har jag mat fram till jul, kanske dröjer innan jag äter lasagne igen sen...

Idag började Integrationskursen, verkar intensivt, smått skräckinjagande men lovande. Varför slå av på takten liksom. Drömmer om nästa onsdag då det äntligen är dags för fyra dagars ledighet, det är välkommet!

Men innan dess... dags för sträckläsning. Och om ni undrar hur många gånger ordet integration förekommer i boken med just titeln "Integration" så är det MÅNGA.

Lucia

Det är samma sak varje år, tiden innan jul går så otroligt fort! Det är bara en och en halv vecka kvar. Men för en gångs skull är jag nästan klar med alla julklappsinköp, bara bonusföräldrarna kvar. Känns riktigt bra!
Dessutom gick tentan i fredags bra kändes det som och kvällen tillbringades sedan hos mamsen med Idolfinal och Nobelpriskonsert, mycket underhållande! Wyclefs uppträdande måste ju varit höjdpunkten på kvällen, otroligt roligt att se den norska kungafamiljen dansa med!




I lördags blev det en sväng till SKHLM och sen julgodisbak á la Ernst (mammas gud) och det blev hela 6 sorter, puh! Sen tog mina krafter slut. Dagens aktiviteter har bestått av städning (äntligen), bytt sängkläder, dammsugit, torkad golv och skurat badrummet och sen blev det julklappsshopping. Nu ska jag börja plugga på nästa kurs som börjar imorn, not so funny men jag vill ligga i fas så jag slipper stressa sådant, tanken är god.

Snart är det jul, snart är det jul!!! :D


Love is all around

Usch vad jag är dålig på att skriva känner jag. Men det är så mycket hela tiden och det känns inte som att dygnet har tillräckligt många timmar för att hinna med allt man vill göra. Och jag önskar jag kunde säga att det lugnar ner sig efter tentan på fredag, men icke. Ska bli underbart med jul och nyår i alla fall och en hel vecka tillsammans med älskling! Han var här i måndags och det var så mysigt att bara ligga och kramas igen, men när jag vaknade kändes allt som en dröm.

Morgondagen ska spenderas med plugg och åter plugg. Ska försöka klämma in en promenad med så jag kan rensa skallen lite, tror det behövs. Ska dock bli underbart att bara få mysa inne hela dagen, ska försöka komma upp i tid...

Förresten, Bonde söker fru måste ju vara det sötaste programmet som finns! Har kramp i käkarna efter allt smilande. Kärlek måste vara världens underbaraste känsla!

Ibland glömmer jag bort

hur mycket jag älskar musik och hur lycklig den gör mig! Suttit i flera timmar ikväll och letat igenom massa musiklistor efter "bortglömda" låtar (fast jag borde plugga). Nu är jag helt salig, hur kunde jag ha glömt bort så mycket fantastiskt??? Allt från Live, till Jimmy Eat World, till Incubus och Our lady peace och godbitar som de nedan... :)








Tjejkväll, barnvaktande och plugg

Vilken skön helg det har varit även om det som vanligt bara susat förbi. I fredags hade vi tjejer en mysig kväll hos Theresa med drinkar och massa prat om framtiden, inspirerande och förvirrande! Igår sprang jag omkring på stan och uträttade lite ärenden innan jag åkte ut till kusinerna i Segeltorp och var barnvakt. Supermysigt och piece of cake! Söndagen har mest spenderats i sängen läsandes marknadsföring inför tentan på fredag. Känner att jag ligger lite efter men det ska nog gå bra... hoppas jag.

Så glad att skidskyttet kommit igång igen! Finns inget mysigare än att ligga i sängen och kika på helgmornarna.
Och så går det dessutom superbra för dem!

Fossingarna mår rätt bra men det är lite äckliga, tur att inte älsklingen behöver se dem, han hade nog tuppat av, min lilla tönt :) Ska bli skönt när man kan ha sina vanliga skor igen!

Ha en superbra vecka!


Opererad och vaccinerad

Jag tror aldrig att jag varit så här glad över att en vecka är över tidigare. Det känns helt underbart att ha avslutat alla grupparbeteten för den här kursen och dessutom fick vi jättebra respons på det sista så det är ett stort plus!
Annars har veckan varit helt späckad med plugg/jobb från tidig morgon till sen kväll. Och igår bröt jag ihop helt klockan halv åtta på morgonen utanför T-banan vid medis. Då stod tunnelbanan stilla, mina nyopererade tår gjorde förbannat ont, jag hade vaknat en kvart tidigare och jag skulle vara på jobbet 15 min senare. Så jag ringde till mamma och stortjöt så hon betalade en taxi och tyckte synd om mig. Jag älskar att ha en mamma som alltid ställer upp, även när hennes vuxna dotter beter sig som fem år gammal.
Och nu är jag dessutom vaccinerad! Hade förberett mig på att vara helt däckad idag men har bara lite ont i armen.

Nu ska jag snart åka till Theresa och fira hennes födelsedag i förskott. Och imorn ska jag sitta barnvakt till mina fina småkusiner så helgen är nästan full den med. Och älskling kommer på måndag! Bara en natt men en underbar överraskning.

Ha en fin fredagskväll!

RSS 2.0