Roll with it

Som jag har saknat denna härliga träningsvärk! Får rulla ur sängen imorgon men det känns bara skönt. Körde ett gympapass igår och idag blev det spinning, underbart! Nästa veckas pass är redan bokade så jag inte mesar ur :) Måste ta tag i mig själv. Annars har det blivit seminarier för hela slanten idag. Hamnade i en jättebra grupp på statistiken, jättegulliga tjejer varav 2 går mitt program! Av den ena fick jag reda på att jag kan räkna in Nationalekonomin i mitt program vilket gör att jag kan hoppa in direkt på termin 5 av 6 i höst! Då får jag min kandidat till nästa sommar, hur fantastiskt är inte det???!!! Då blir det ju å andra sidan ingen utlandstripp i höst men det kan man ju alltid ta senare :) Sen ett år till för en civilekonomexamen och sen är det finito med plugg. Känns överkomligt faktiskt.

Imorn börjar dagen kvart över 5, jag längtar efter att få sova! Och sen, sen kommer älskling! Som jag har längtat! Ska pussa ihjäl honom, ska bli så mysigt att vara två. Livet är SÅ bra! :D

Effektivitet is my name

Vilken effektiv helg jag har haft! Fredagen blev nog en av de längsta dygnen på länge. Gick upp 05:15 då jag började jobba halv sju. Sen fick jag en akuttid hos läkaren för mina tår. Nu klippte han bort endel av nageln så nu är det onda borta vilket är helt underbart även om tån kanske inte vinner nåt pris för skönhet... Sen var det skola, en tripp till Nacka Forum sen hem till Challe för middag och vin och till slut en jättetrevlig utekväll med Theresa och Pau. Kom i säng tre och somnade på ca 2 sekunder. Igår vaknade jag upp superpigg halv 10 och spenderade sedan 4 timmar på götgatan med syrran reajagande efter fina fynd. Och SOM vi fyndade! Josse hittade en ny garderob på Monki och jag hittade en halv. Lite småjobbigt att låta bli när allt kostar mellan 40-150 kr. Sen blev det middag hos mamsen och tidigt i säng. Därför var jag utvilad imorse när Josse och jag hängde på låset på IKEA. Var på jakt efter en klädstång då garderoben inte längre rymmer mina kläder. Det kan hänga ihop med shopping men är inte riktigt säker. Nedan har ni resultatet iaf, den fyller helt klart sin funktion. Nu sitter jag i soffan och jäser efter en himla god middag på Tre Indier med pappa och Josse, rekommenderas verkligen! Bästa indiern i stan och ligger 50 meter från dörren :)

Det där med att plugga har väl inte gått riktigt som jag har tänkt i helgen men det har varit en riktigt mysig och fin helg och jag är bara så otroligt nöjd med livet just nu. Även om det finns vissa saker som saknas så är allt verkligen så bra och jag tycker så mycket om alla mina nära och kära som förgyller mitt liv!




Förresten, nån som har gjort ett sånt där personlighetsfärganalys i samband med arbetsintervjuer? Vilken färg är ni? Mamma och jag jämförde våra och det är roligt vad det stämmer och vilken syn man själv har på sig själv och vad andra har för syn på en. Jag är gul, surprise surprise :)

Efterlängtade fredag!

Nu är första veckan snart över och jag lär vara ett vrak imorgon. Speciellt med tanke på att jag bröt ihop redan igår... Somnade klockan 6, vaknade 8 och somnade om klockan 10 och gick upp 9 imorse. Skippade första föreläsningen eftersom att det bara är repetition av min metodkurs. Sen har jag klämt in en 4 timmars fika med Emma idag vilket var jättemysigt! Imorn blir det upp halv 6 igen och börja jobba halv 7, sen jobb till lunch och sedan 3 timmars nationalekonomi, sen äntligen helg! Hade hoppats att älskling skulle komma hit men han kommer nästa vecka. Men då hinner jag plugga bort lite till han kommer hit. Ska mysa lite med Challe i alla fall.

Längtar så till nästa helg! Blir Halmstad och fest hos Nina i lund med tjejerna, ska bli superskoj!

Dessa fina tjejor blir vi! ♥


Motivation!

Känns riktigt skönt att allt har börjat rulla nu och motivationen är på topp! Hade första föreläsningen på NEK:n idag och I love it! Det är så himla intressant och verkligen relevant! Nu får man äntligen ett sammanhang för hur allting hänger ihop, och hur allt påverkar varandra. Men redan imorn krockar föreläsningarna. Fast jag måste prioritera statistiken eftersom att den ingår i programmet och behövs för höstterminen. Kommer bli en riktigt späckad dag imorn med föreläsning 9-17 och sen köpa begagnade böcker och därefter direkt till mamsen för att fira morfar som fyller 75! Å nu har Maija precis varit här och gjort mig sällskap en stund, mysigt!

Bara min älskling som saknas nu, känns som en evighet sen vi sågs. Nåja, tur att man håller sig sysselsatt...

Oh my god, vad tänkte jag på egentligen??!!

Ibland kanske man inte vet exakt vad man ger sig in på, detta är en sådan grej. Ska läsa 15 hp statistik på SU och har nu bestämt mig för att försöka mig på Nationalekonomin på Södertörn med. Men hur sjutton ska man få det att inte krocka? Det är stört omöjligt! Speciellt orolig är jag över att tentor och seminarier krockar, men det löser sig nog... Ska på registrering imorn på Södertörn, sen börjar kursen med en rivsstart med föreläsning 3 timmar på eftermiddagen och sen föreläsning varje dag denna vecka! Och då har jag inte ens räknat in statistiken och jobbet än... Hm, jag lär ju bli varse vad jag ställt till med rätt snart. Jag är nog lite i chock fortfarande. Men banne mig vad det ska gå, kan jag tjäna in en termin ska jag sjuttsingen göra det. Skam den som ger sig :)
Dock blir det inte 45 hp på en halvtermin som jag trodde. Nationalekonomin går över hela terminen tack o lov.

Förutom denna huvudbry har jag spenderat dagen med att fylla kylskåpet, ha myseftermiddag med Challe och tvättat och städat. Mycket duktigt om jag får säga det själv. Nu blir det Vapenbröder från sängen och sen sova skönhetssömnen! Imorn börjar det :D

Det rullar på

Nu har året börjat rulla så smått! Tillbaka på jobbet igen och har haft ton att göra. Lyckats få ihop 22 timmar vilket känns bra på 2 och en halv dag. Haft lite bök med skolan också och registreringen för den nya terminen. Jag mitt pucko trodde att jag var tvungen att registrera mig på statistiska institutionen direkt men jag skulle ju såklart registrera mig på feken. Så nu är det fixat, himla skönt! Nu ska jag spendera helgen med att fundera på om jag ska tacka ja till platsen på nationalekonomin på Södertörn eller inte. Statistiken på SU är 15 hp och nationalekonomin 30 hp och båda går på helfart, dvs de slutar i slutet på mars. Är det ens möjligt att läsa så mycket? Jag vill ju verkligen bli av med båda nu men det kanske är helt orealistiskt.

Nu blir det soffan resten av kvällen och tv:n. Så trött så det är löjligt. Ska försöka ta mig upp imorn dock och spinna vid 11, får se om det funkar med tårna men jag är så himla sugen! Sen blir det lunch med Theresa här på söder nånstans och sen ska jag till pappsen. Blir nog en mysig lördag. Ska bara njuta av att inte ha nån skola att tänka på :)

Bananpannkisar

Idag tar nog priset när det gäller slö dag. Gick upp alldeles för sent och gick sen en snabbis i skrapan (farligt) innan jag åkte och hämtade linser hos mamsen. Sen har jag skrivit klart opponeringen inför torsdagens opponering så nu är allt klart för denna termin! Jippi! Bara att vänta på betyget för denna kurs... Fick mitt första A i marknadsföring vilket kändes toppen! Har firat ikväll med hemmagjord tomatsoppa och bananpannkakor, mumsigt värre!

Resultatet: American banana pancakes, nyttigt så det förslår!




Imorgon börjar allvaret

Det var väldigt vad den här dagen flyger förbi fort, och hittills har jag inte åstadkommit mycket alls, får hoppas på en mer produktiv kväll. Hans har i alla fall tätat balkongdörren, det blev toppen! Inga mer stelfrusna fötter. Dessutom fick jag ett par jättesöta sockor av Theresa som har använts flitigt.

Imorgon börjar vardagen igen, föreläsning, seminarie och jobb i veckan. Inte ett dugg laddad, skönt att vara ledig!

Måste i alla fall börja planera lite för året, på listan står bland annat:
♦ Registrera mig på vårens kurser.

♦ Bestämma om jag ska läsa nationalekonomi eller inte.
♦ Planera resa till Salzburg och Fridorna!

♦ Bestämma var jag ska plugga i höst, San Diego, Amsterdam eller London kanske?

♦ Träffa älskling mer.
♦ Försöka få jobba heltid från och med 1 april.

♦ Lösa lägenhetsproblematiken ifall jag inte får hyra längre än till mars.

 

Förutom det tänkte jag träffa mina vänner mycket mer och träffa massor av nya! :)


Mysig lördag med mamsen

Blev till att stiga upp tidigt imorse (för en lördag) och åka in till stan med mamsen tills affärena öppnade. Tanken var ingen shopping för min egen del då kassan är rätt skral, men mina fynd gick på 350 kr så det kändes överkomligt. Hittade äntligen ett par jeans på MQ, 200 pix tyckte jag kändes bra och ett par leggings från Lindex. Sen blev det en lite bonus i form av ett par chinosaktiga mörkblå byxor på Åhlens som mamsen bjussade på. Jag har världens bästa mamma! Efter 4 timmar på stan lockades jag hem till mamsen då det vankades god middag så nu är jag mätt och belåten och hemma igen.



Min morgondag lär väl se ut ungefär som nedan, måste verkligen få klart uppsatsen imorn! Sen lär det bli lite skidskytte och så ska mamsen och Hans komma och täta glipan under balkongdörren så det slipper vara så fantastiskt kallt på golvet. Och så ska jag få låna deras skrivare! :D Sjukt hur man kan bli så glad för något sånt, kommer bli himla praktiskt! :)



Nä om man skulle gosa ner sig under sitt fluffiga, varma täcke kanske.
Sov gott!

I'll let the music speak for me

Imorgon tar ledigheten slut, även om jag inte direkt behöver anstränga ihjäl mig. Har seminarie och redovisning av vårt grupparbete men sedan blir dagen rätt lugn. Ska umgås med Challe på kvällen men innan dess ska jag försöka göra klart uppsatsen som ska in på tisdag. Kan inte direkt påstå att året börjat så fartfyllt... Älsklingen åkte igår men vi hann i alla fall fira vår egen nyårsafton i måndags med skumpa, hummer och oxfilé, fikor på stan, filmmys och bowling. Men mitt nyårslöfte i år kommer att bli att inte sakna honom lika mycket, att härda ut och att göra saker som gör mig lycklig, bara för mig. Det gör så ont i hjärtat varje gång vi skiljs åt, jag förstår inte riktigt hur många gånger man ska klara av det. Någonstans mellan dessa låtar är jag nu...






Gott nytt år!

Känns helt undebart att det är ett nytt år, allt kan hända.
Året började i Halmstad med en underbar vår. Har aldrig varit så brun i mars!
Bolmens gräsplan och Espressohouse uteservering var stammishaken där brännan bättrades på. 
Det blev massor av pluggande innan sommaren tog sin början i Göteborg på papsens jobb. Det var sjukligt hett och kvällarna spenderades ofta vid klipporna ute vid näset liksom helgerna. Sedan följde till slut en semestervecka med älskling på landet med massor av sol och bad, grillande och en dagstur till Sandhamn. Efter det blev det en vecka till på landet med familjen, har nog aldrig badat så mycket i Sverige, helt fantastiskt! Syster och jag tog en sista minuten till Zakynthos och träffade massa nya människor och njöt av ännu mer sol och bad.
Hemma väntade den stora nervösa ovissheten huruvida jag skulle komma in på programmet i Stockholm eller inte och det gjorde jag! Det blev rekordsnabb flytt upp till Stockholm och installerande hos mamsen igen. Två härdande månader väntade innan jag fick ta över Hannas lägenhet vid medis och i samma veva fick jag jobb! Avslutade året med en helg i Halmstad med mina älskade flickor och en jäkla massa pluggande.

Nu väntar ett nytt år med massor av nya händelser! Förhoppningsvis kan jag läsa nationalekonomi i vår och förhoppningsvis väntar en höst i ett land långt bort. Den som lever får se! ;)

RSS 2.0